Haberler

1915 Çanakkale Köprüsü Anchor Rod Projesi

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının temele bağlanma işini Freysaş Freyssinet üstlendi...

1915 Çanakkale Köprüsü Anchor Rod projesi kapsamında Freysaş, ana köprü çelik pilon ve kule temeli bağlantısında çelik pilon altında yapılacak bağlantı birleşiminde bulunan grout temini ve dökümü, ardgerme çubukları ile yapının temele bağlanması ve korozyon korumasında kullanılacak gres temini ve enjeksiyon işlerini üstlenmiştir.


Asya ve Avrupa yakasında montajına başlanan çelik pilonlar, 4 adet kule temeli üzerinde bulunmaktadır.
Kule temellerinin bağlantısında  toplamda %98 doluluk oranıyla, her kule tabanında 85 m²'lik alan anolara bölünerek 20cm yüksekliğe erişen bölgelerde tek seferde grout dökümü gerçekleşmiştir. 4 kule bağlantısı için toplam 102 ton grout malzemesi kullanılmıştır.


Her bir kule temelinde, tanesi 3500 kN yük taşıyan 10.9 kalite sınıfında 168 adet M85 ardgerme çubuğu bulunmaktadır. Ardgerme işleri, köprü yapım aşaması ve tamamlanması süresince toplamda 3 kademede tamamlanacaktır. 


Ardgerme çubukları ve çelik koruyucu kılıfları arasındaki boşluklara korozyon koruması ve muhafaza amacıyla ardgermeye özel gres ile enjeksiyon yapılacaktır. Bu işlemlerde ardgerme çubukları etrafında bulunan 42 m³ hacim gres ile doldurulacaktır.