Freysaş

Freysaş Freyssinet

1988 yılında Yapı Merkezi Grubu ve Vinci Corporation’a bağlı Soletanche Freyssinet ortaklığı ile kurulan Freysaş, modern yapı uygulamaları ve teknolojik yapı elemanları üretimi ile Türkiye’nin konusunda uzman kuruluşlarının başında gelmektedir.

Dünyanın hemen her ülkesinde faaliyet göstermekte olan Freyssinet Grubu’nun, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler ile komşu ülkelerde çalışmalarını devam ettiren şirketi Freysaş, firma vizyonu olarak her zaman yapı ve teknolojinin buluşma noktası olma niteliğini ön plana çıkartmaktadır.

Ardgerme teknolojisinin kullanıldığı tüm yapılarda benzersiz bilgi birikimi ve tecrübesi ile hizmet veren Freysaş, teknolojik köprüler, silindirik yapılar, geniş açıklıklı yüzeyler, sismik koruma çalışmaları, yapı elemanları üretimi, ağır kaldırma, rüzgar kulesi inşa yöntemleri, yapısal güçlendirme, korozyon-katodik koruma ve su izolasyonu konularında hizmet vermektedir.

Günümüzde fonksiyonun da önüne geçen tasarım olgusunu destekleyen teknolojik altyapısı ile Freysaş, sunduğu her çözümde tasarımcının hayal gücüne katkı sağlayacak ve onun gerçekleşmesine vesile olacak donanıma sahiptir.

 

Özellikle eğik askılı köprüler ve özel köprü metotları konusunda Türkiye’de öncü kuruluş konumunda bulunan Freysaş, 1997 yılında ilk eğik askılı köprüyü İzmir’de faaliyete geçirmiştir. O günden bu güne, Türkiye ve çevre ülkelerde sayısız projeye imza atmış ve Freyssinet - Yapı Merkezi gruplarının dünyadaki gözbebeği konumuna gelmiştir.

Ülke gündeminin çok önemli maddelerinden biri de depremdir. Dünyada yeni yeni uygulamaya geçirilen yönetmelikler, ne yazık ki halihazırda var olan yapılar için geçerli değildir. Freysaş 2013 yılında, Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük sismik izolasyon uygulaması olan İstanbul-Maltepe ilçesi sınırları içindeki bir hastanede, 800’ün üzerinde kolonun kesilerek sismik izolatörler ile depreme karşı dayanıklı hale getirilmesini sağlayan projeye imzasını atmıştır.

Eş zamanlı olarak Haliç üzerinde bulunan metro geçişi köprüsü 2013 yılı Mart ayı içerisinde tamamlanmıştır. Birkaç ay içerisinde inşa edilen köprü, teknolojik yapısal özellikleri ile Freysaş’ın uygulama birikiminden faydalanarak son derece hızlı bir şekilde bitirilmiştir. 

2012 yılı içerisinde Gürcistan’da inşa edilen ve 850 metreyi aşan uzunluğu ile türünün ender örneklerinden olan Liakhvi Köprüsü, itme-sürme metodu ile inşa edilmiş, yapım sürecinde köprünün altından geçen tren yolu, karayolu ve yaya yolu güzergahları, köprü ayaklarının inşa safhaları haricinde tamamen kullanıma açık kalmıştır. Haftada 40 metre gibi bir ilerleme hızına sahip olan bu inşaat metodu kısa süre içinde Türkiye’nin en sık kullanılan köprü inşa teknolojilerinden biri haline gelmiş ve şimdiden onlarca projede uygulama alanı bulmuştur.

Freysaş bu önemli öncü projelerin ardından, son yıllarda Türkiye’de gerçekleşen birçok mega projeye de imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır;

· Vodafone Park Stadyum Çatısı Dizaynı ve Big Lift / Ağır Kaldırma Operasyonu
· Yavuz Sultan Selim Köprüsü / Stay Cable - Ardgerme uygulaması
· KMO Projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Köprüsü yaklaşım viyadükleri, İtme-Sürme (ILM) Metodu uygulaması
· Türkiye’nin ilk Ekstradoz köprüsü olma özelliğine sahip olan Antalya Çallı Köprüsü - Eğik Askı uygulaması
· Ankara - Sivas Demiryolu Projesi kapsamında yapımı tamamlanan hızlı tren viyadükleri - Yerinde Dökme / Ardgermeli Dengeli Konsol uygulaması

Freysaş bugüne kadar Türkiye ve komşu ülkelerde imzasını attığı her işte eksiksiz müşteri memnuniyeti ve kusursuz hizmet prensibi ile çalışmış, ileri teknolojinin yapılardaki mükemmel uygulaması konusunda Türkiye’nin öncü kuruluşu olma misyonunu karşılayabilmek için bilgi birikimini sürekli geliştirme yolunu her zaman açık tutmuş, asıl önemli olanın insan gücü olduğu gerçeğini hiçbir zaman vizyonundan çıkarmamıştır.

 

Bu doğrultuda insan kaynakları ve kalite politikalarını her zaman başarı odaklı kurgulayabilmek için öncelikli olarak yaşama değer katan yapı teknolojilerinin önemine inanmıştır.

Freysaş, daha refah bir gelecek ve sağlıklı yapılar inşa edebilmeyi ilk sıraya koyarak, daha estetik bir dünya için bilgi ve tecrübelerini sürekli geliştirmeye, arkasında bulunan Yapı Merkezi Grubu ve Freyssinet’nin gücünü hep daha iyiyi hayata geçirebilmek için kullanmaya devam edecektir.